Na een winter van heel hard werken mag het Dutch DownHill Collectief rondom Spaarnwoude trots zijn. Zij hebben in 4 maanden tijd een Bikepark ontwikkeld wat zijn weerga niet kent. Je waant je in Winterberg, Malmedy of Lac Blanc. Het enige verschil is dat de afdalingen minder lang duren. Maar daar tegenover staat dat het gewoon hier, in ons eigen kikkerlandje is en dat de voorzieningen van Snowplanet  perfect zijn. Goed eten, goede koffie, uitstekend tap bier, schone toiletten, heerlijk terras, gratis parkeren op 50m, etc.
Op 4 april ging het park weer open. In het paasweekend was het meteen flink druk. Tijdens het eerste evenement in het weekend erna nog drukker. De eerste reacties zijn heel erg positief. De vier nieuw aangelegde afdalingen en de wonderschone northshore werden met veel plezier gereden. Ze zijn heel verschillend. Zo zijn er single tracks, tafels, dubbels, kombochten, rockgardens, roots en drops in alle soorten en maten. Zelfs een lijn met serieus grote stepdown en dubbels.
Voor 2015 is er een vol programma gemaakt.
Kalender  tot en met juni:
opening3 mei zondag 11u tot 20u: `La Grande Ouverture’.  Een heus Bike Festival om te vieren dat het Bikepark zo mooi geworden is. Met wedstrijd (timed runs), DJ,s, BBQ, Coffee & Beers & BraaapWurst, photo shoots, Bikeplanet Technical Assist, Speed & Style jam, IXS pas & test dag, etc.

17 mei: Big Ride ( 4 timed runs over de 4 verschillende afdalingen).
23 mei: gesloten ivm Strong Viking
7 juni: 1ste Ronde van de Mini Downhill Cup afsluitende BBQ   #2 WC DH in Fort William op groot scherm in café van Snowplanet
14 juni: #3 WC DH Leogang Jam. Shredden in het park en de finale WC DH in Leogang kijken op groot scherm in café van Snowplanet
5 juli: Bikepark & Friends Jam afsluitende BBQ #4 WC DH Lenzerheide kijken op groot scherm in café van Snowplanet.