Zin in een lekkere fietsvakantie in de bergen? Van HiRoads kregen we hun programma voor komende zomer onder ogen. Drie 15-daagse trektochten in de Alpen en Pyreneeën. De locaties en routes zijn volledig afgestemd op de getrainde racefietser die houdt van klimmen en fietsen in spectaculaire berggebieden.

Deelnemers kunnen dagelijks kiezen uit verschillende routes, met afstanden tussen de 70 en 130 kilometer per dag. Het aantal hoogtemeters per dag kan oplopen tot 2500.
Overnachten gebeurt op campings. Voor ontbijt en diner gaat een kok mee. Deelnemers eten dus gezamenlijk. HiRoads verzorgt de reisbegeleiding, de routes, bagagevervoer, ondersteuning onderweg en technische assistentie. Een GPS leentoestel is standaard inbegrepen.

Oprichter Marcel de Waard: “We zijn een nieuwe, kleine reisaanbieder met maar één doel: iedere deelnemer een fantastische fietservaring bieden. De begeleiding doen wij zelf. Op elke reis gaat bovendien een fotograaf mee. De deelnemer kan zich puur richten op het fietsen en vakantie vieren”.

Elke reis vindt plaats in een andere omgeving:
– De eerste reis – de Ronde van Tirol – start begin juli in het Oostenrijkse Zillertal en voert over bekende cols als de Großglockner en Stelvio.
– De tweede reis – Van Ventoux naar Bonette – start begin augustus in Gap en gaat door de Zuid-Franse Alpen. Daarin pittige beklimmingen én de passage van de Gorges du Verdon .
– De derde reis start medio augustus ten zuiden van Toulouse en gaat dwars door de Franse en Spaanse Pyreneeën. Beroemde Tour de France cols als Tourmalet en Aubisque worden beklommen.

De reissom voor een 15-daagse reis is € 695. Meer info: www.hiroads.nl