In Fiets nummer 3 testen we onder andere een range semi-aero helmen. De nieuwe Kask Protone hadden we hier ook graag tussen gezien. Echter liet de uitlevering van dit model nogal op zich wachten. De importeur stuurde de Infinity als alternatief, dit model is namelijk ook nog steeds in de collectie.

kask5Opbouw
Op de hoofden van de team Sky renners komen de Kask modellen veelvuldig in beeld. Met de hoge eisen die het team aan het materiaal stelt verwachten we dan ook een erg hoogwaardige afwerking. Net zoals de nieuwe Bell Star Pro zijn de ventilatie gaten open en dicht te zetten. Handig bij een fris en nat voorjaar of wanneer aerodynamica gewenst is. Bij stevig klimwerk of een zware inspanning schuif je ze onderweg in een handomdraai open. De padding bestaat niet uit traditionele kussentjes maar laat zich meer omschrijven als een soort open schuimdeeltjes. Voor de ventilatie zitten er twee kleine openingen aan de voorzijde en achter vinden we er acht. Het geteste model M (52-58 cm) weegt 290 gram. Er is ook een L-variant.

Afstellen
De riempjes zijn van prettig zacht en soepel materiaal. Aan de voorzijde komen ze direct uit de schaal en onder de oren komen ze bij elkaar. Hierdoor is het alleen een kwestie van de lengte afstellen. Opvallend: de klikverbinding zit niet onder de kin maar juist aan de zijkant. Dit om irritatie te voorkomen. Slim! Daarnaast een zogenaamde ECO lederen kinband om irritatie te voorkomen. De in hoogte instelbare nekverstelling stel je praktisch met een draaiknop af. Het minimalistische design zorgt in ieder geval voor meer ventilatie.

Praktijk
Qua pasvorm sluit het model rondom erg goed aan. Vergelijkbaar met een Giro Synthe. De nekbandjes voelen erg comfortabel aan net zoals de padding. Met de ventilatie dicht ontploft je hooft zeker niet direct. De ventilatie is er nog steeds. De klep open maakt vanzelfsprekend meer luchtstroom mogelijk. Ook effectief zijn de vele interne luchtkanalen van voor naar achteren.

Conclusie
Qua afwerking en pasvorm stelde dit model van Froome en Co zeker niet teleur. Er is dan wel een nieuw model gelanceerd zonder open-dicht functie dit model biedt ook zeker zijn meerwaarde. Vooral wanneer je van snelheid houdt en het hele jaar rond fietst. Zo is je hoofd lekker beschermt bij een koude wind en heb je ook nog eens het voordeel van de lagere luchtweerstand. Het gewicht is met 290 gram vergelijkbaar met de al eerder genoemde Bell Star Pro. Het is een behoorlijke investering, maar wel vergelijkbaar met vergelijkbare modellen van de concurrenten.

Kask Infinity 250 euro / M en L / crash replacement regeling: 25% via de verdeler.