Op 30 en 31 mei vindt het Montferland Wielerfestival plaats. Met dit jaar een Medio Fondo, een open wedstrijd over 100 km met 1100 hoogtemeters.

Er wordt voor alle categorieën samen (Elite uitgezonderd – zij worden niet toegelaten om krachtsverschillen te beperken) gestart in één peloton van maximaal 200 deelnemers. Startvakken worden gemaakt voor licentiehouders, KNWU-basisleden en Funklasse/toerfietsers, maar iedereen start ineens. De organisatie verwacht dat dit peloton op het heuvelachtige parkoers snel zal uitrekken en in groepen zal breken, waardoor een veilige koerssituatie zal ontstaan. Het parkoers is helemaal afgesloten en zodra er grote verschillen ontstaan wordt motorbegeleiding ingezet bij zo veel mogelijk groepen.

Er worden uitslagen opgemaakt en huldigingen gedaan in verschillende leeftijdscategorieën. Er wordt zelfs een uitslag opgemaakt in gewichtsklassen. Uiteraard zullen de eerste vrouwen ook apart gehuldigd worden. Deelname is op volgorde van inschrijving, daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen verschillende groepen/categorieën van deelnemers.

Toercyclo
Als je wat minder competitief bent kun je ook kiezen voor de Kanjers voor Kanjers Toercyclo (toertocht met tijdrit en finale over afgesloten wegen).

De inschrijving voor de weg-events is nu open; de MTB Marathon zit al vol met 1000 deelnemers!
Meer info op wielerfestivalmontferland.nl.

Inschrijven doe je hier:

Medio Fondo: https://inschrijven.nl/idealformulier?id=2015053150161&ag=j&tl=nl
Toercyclo: https://inschrijven.nl/idealformulier?id=2015053150161&ag=j&tl=nl&vr=t

Als je meedoet ondersteun je direct het Kanjers voor Kanjers doel. Zij zetten zich in voor kinderen in de Achterhoek die niet in staat zijn om te spelen en te sporten. Kinderen waarvan je weet dat ze thuis bijna nooit iets extra’s krijgen, omdat er nooit geld is. Een kind dat langdurig ziek is, kinderen met een handicap of kinderen die uit huis geplaatst moeten worden. Voor deze kinderen zoeken ze naar een oplossing, zodat ook zij met plezier kunnen bewegen.

Het complete programma:

Programma zaterdag 30 mei

09:30 uur Opening promo dorp
Kanjers voor Kanjers Kids Clinics in de ochtend en middag
10:30 uur start De Pedaleur Mountainbike Marathon
14.00 uur finish De Pedaleur Mountainbike Marathon
19:00 start Zomercross Na de Zomercross een feestelijke afsluiting van de dag!

Programma zondag 31 mei

8:00 – 9:00 start Kanjers voor Kanjers Toercyclo
9:15 start Medio Fondo en opening Promodorp
10:00 – 14:00 Kanjers voor Kanjers Kids Clinics
Vanaf 14:00 feestelijke afsluiting Wielerfestival