In FIETS 3 staat de lezerstest. We geven hier wat meer info over onze testers.
Je vindt het magazine in de boekwinkel, of bestel hem online (zonder verzendkosten) op tijdschriftnu.nl

(fotografie: Remco Veurink)

Bart de Keyzer, 35 jaar uit Vorselaar. Rijdt tussen de 10 en 14.000 kilometer per jaar. Veel woon-werk verkeer en eigenlijk wekelijks in de Ardennen. Daarnaast bezoekt hij de trainingen op autocircuit van Zolder. Is fan van Gran Fondo’s. Mooiste was de Otztaler Marathon.

 

Gerrit Huinink, 36. Woont in Varsseveld. 6000 kilometer per jaar. Zomer op de racefiets, winter op de cyclocrosser. Niet lid van een vereniging. Rijdt veel toertochten in de buurt. Deed mee aan de Ronde van Doetinchem als recreant –dat was een succes, want hij kwam op het podium.

 

Theo Walburg uit Krimpen aan de Ijssel. 58 jaar. 10.000 kilometer per jaar. Wielrenner. Lid van De Pedaalridders. Heeft het koersen weer opgepakt, hoofddoel voor 2015 is Sankt Johann in Tirol. Theo was in het verleden nog importeur van ondermeer Fondriest.

 

Lars Hoving uit Uden. 38 jaar. 5.000 kilometer, vooral toerkilometers. Twee keer per week een rondje, in het weekend toertochten. Samen met een aantal vrienden. In de winter op de MTB. Doet in september mee aan een triatlon. Mooiste evenement was de 11-merentocht in Friesland.

 

Léon de Kort, 52 uit Schipluiden. In 2014 16.000 kilometer vanwege ‘elke dag een uur’. Grootste tocht Schipluiden-Hummelo van 231 kilometer. Ook mooi: fietsen met Gesink. Dit jaar als ‘consultant’ voor anderen die ‘elke dag een uur’ trappen.

 

Johan Kruger uit Geldermalsen. Kilometervreter. 19.000 kilometer in 2014. 48 jaar. Elke week een tocht van 100 +. Kwam naar de testdag op de fiets en ging ook weer terug op de fiets. Rijdt klassiekers, maar dan alleen de hele versies. L-B-L en RvVl. Dit jaar Parijs-Roubaix.

 

Michael Verschuren uit Swifterbant. 44 jaar. 5000 kilometer per jaar. Eigenlijk vooral bedoeld als training voor klimkilometers. Groot liefhebber van de bergen. En dat terwijl hij zelf onder NAP woont. Marmotte in 2014 was een hoogtepunt. Op karakter voltooid.

 

Erik Panhuijzen uit Helmond. 25 jaar jong. Lid van TC Buitenlust. Tussen de 6 en 7.000 kilometer per jaar. Als vrijwilliger mee geweest met Duchenne Heroes, dit jaar gaat hij zelf meedoen. Reed in 2014 de Ride of the Roses als mooiste tocht.

 

Didier de Maeyer uit Sint Niklaas. 28 jaar. Duatleet. Tussen 5 en 6.000 kilometer per jaar. Rijdt vooral in de buurt, alleen en samen met vrienden –kan op de fiets naar Geraardsbergen.

Hendrik van t Hul, Ijsselmuide. 42 jaar. Naast een fanatieke supermarktmanager een  fanatieke toerder. op de racefiets met zo’n 8000 km’s per jaar en ik hou wel van een beetje doorfietsen.

Johan Olsthoorn, Den Haag, geoefend fietser die na een aantal jaren bij de elite nu in het trimmerspeleton (basislid KNWU) wedstrijdjes rijd. Lid van Westland Wil Vooruit. Deze winter lekker door kunnen trainen en in bezit van een redelijke conditie.