Vorig jaar zijn opnieuw meer fietsers, snorfietsers en bromfietsers gewond geraakt bij een ongeval. De Stichting Achmea Rechtsbijstand noteerde vorig jaar 4.433 ongelukken met letsel. Dat is een toename van 61 procent ten opzichte van 2010.

De stijging van het aantal ongelukken met fietsers, snorfietsers en bromfietsers is opvallend. Volgens Achmea neemt het totaal aantal verkeersongevallen namelijk af. Vanaf 2007 daalde het totaal aantal verkeersongevallen met letselschade volgens de verzekeraar met ruim 22% . In 2007 waren het er 39.427, in 2014  30.584.

Nicole Verpaalen, specialist letselschade bij Stichting Achmea Rechtsbijstand, ziet veel ongelukken voorbij komen: ‘’Al jaren neemt het totaal aantal verkeersgeschillen af. Veel gevaarlijke verkeerssituaties worden aangepakt, er zijn meer rotondes en auto’s worden steeds veiliger. De meest voorkomende verkeersgeschillen gaan over parkeerschade, de bijzondere manoeuvre of achterop rijden. De situatie met fietsers en scooters is echter anders. Daar zien we het aantal letselgevallen toenemen. Een voorbeeld daarvan is een toename van het aantal letselschade gevallen met elektrische fietsen op het fietspad.’’