eddy70-bike-zwartEddy Merckx Cycles brengt ter ere van de zeventigste verjaardag van Eddy Merckx een speciale fiets uit. De Eddy70 wordt uitgebracht in een oplage van 70 exemplaren.

Het stalen frame is gemaakt van Columbus XCr buizen die naadloos zijn gelast. Framebouwer is Johann Vranckx, die eerder werkte voor De Rosa en Lightspeed. Hij zegt per frame ongeveer 2 dagen bezig te zijn. De voorvork is ook van Columbus, niet van staal maar van carbon. De fiets is afgemonteerd met een custom Campagnolo Super Record groep en campagnolo Bora Ultra 35 wielen. Ook is het Eddy70 logo verwerkt op het stuur, de stuurpen, het zadel en de zadelpen. ”Iedereen weet dat ik mijn loopbaan erg bezig was met mijn materiaal”, zegt Eddy Merckx. ”Dat ben ik eigenlijk nog steeds. Ik wilde daarom niet een retro fiets, maar een fiets met de beste onderdelen. Het is een racer geworden voor topprestaties”.

Er zit wel een fors prijskaartje aan de limited edition Eddy70:  €14,000. De fietsen worden geleverd op 17 juni, de dag dat Eddy Mercx 70 wordt.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_lBD39aNQBk[/youtube]