AGU Egmond Pier EgmondDe  strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond start morgen een uur en een kwartier later dan gepland. Dat is gedaan vanwege de verwachte windkracht 7 vanuit het zuidwesten. Volgens de organisatie zorgt dat voor een smaller strand. Door later te starten wordt beter gebruik gemaakt van het tij.

Daarnaast worden deelnemers dringend geadviseerd de weersomstandigheden nauwlettend in de gaten te houden en hierbij rekening te houden met hun kledingkeuze. ”De combinatie van wind en mogelijke regen kan namelijk leiden tot versnelde afkoeling”. waarschuwt organisator Le Champion. ”Aangeraden wordt om te zorgen voor meerdere lagen om warm te blijven en eventueel waterafstotende en toch ventilerende kleding te dragen.

Ook  worden er maatregelingen genomen voor de veiligheid van de deelnemers. Cees Pronk, adjunct directeur, licht toe: “Zo worden er geen spandoeken opgehangen, is er geen start/finish stellage, zijn er geen opblaasbare bogen en worden er minder hekken geplaatst.”

Hetty Hafkamp, Burgemeester van Bergen: “Afgelopen jaren was een makkie, het zal nu wat spannender worden. De zee is fantastisch. Mooier dan in Egmond kun je het niet vinden. Ondanks de wind.”

Voor Langeveld, de winnaar van vorig jaar, deren de zware omstandigheden niet. “Deze lastige omstandigheden liggen mij wel”, geeft hij aan. “Het zal een extreem lastige en tactische rit worden en er zijn veel goede tegenstanders. Ik verwacht een grote groep renners tot de pier en dat het op de terugweg, met een storm wind mee, beslist gaat worden na de strandafgang bij Castricum”, aldus de Garmin-Sharp renner, die zonder ploegmaten aan de start staat. “Dit is een grote test en ik neem het heel serieus.”