BBB is komend seizoen de helmsponsor van zowel de nieuwe Nederlandse ploeg Roompot van Johnny Hoogerland, als de Franse worldtour formatie FDJ van Thibaut Pinot. Pinot was dit jaar derde in de Tour de France en winnaar van de witte trui.

BBB marketing manager Frank van Eck: “We zijn erg blij terug te zijn op het World Tour niveau. Thibaut Pinot en Frans kampioen Arnaud Démare zijn renners die in alle grote wedstrijden mee kunnen doen om de ereplaatsen. En met een aanvallende manier van rijden, een stijl die bij ons merk past.”

Het team, onder leiding van Marc Madiot, stelt hoge eisen aan het materiaal. “Deze samenwerking is dan ook niet vanzelf tot stand gekomen”, legt Van Eck uit. “ De samenwerking met professionele teams levert waardevolle testmogelijkheden voor BBB-producten en geeft toegang tot de feedback en ideeën van de profs.Onze producten zijn uitvoerig door FDJ getest en vergeleken, onder andere in de windtunnel. Dat maakt ons nog trotser op deze samenwerking, die uiteraard moet gaan resulteren in nog betere producten.

Naast FDJ zal BBB Cycling ook het Pro-Continentale Roompot Orange Cycling team gaan ondersteunen. Van Eck: “We zijn uiteraard ook erg blij met Roompot Orange Cycling als nieuwe partner. Het feit dat een flink aantal renners al bekend zijn met onze producten, vergemakkelijkt deze samenwerking. De feedback van Johnny Hoogerland bijvoorbeeld, in zijn tijd bij Vacansoleil-DCM, was altijd zeer waardevol.”. BBB Cycling zal de officiële leverancier zijn van het Roompot Orange Cycling Team voor helmen, sportbrillen, verlichting, spatborden, pompen en tassen. Uiteraard met waar mogelijk een oranje tintje!