In FIETS 11 staat een mooi overzicht van yellow fluo spulletjes waarmee je beter gezien wordt in de komende donkere weken. Niet in het blad, wel hier: het gele CorsaVest van BBB.

‘Jakkie’

Het is een windvest, een windbreker, een body warmer: noem hoe je het maar wil. Het is vooral een ‘jakkie’ dat je het hele jaar kan gebruiken. Materiaal is kunststof ‘BreezeSkin’ met een waterafstotende coating. Mesh-materiaal op de rugzijde voor optimale ventilatie. Lycra panelen op de rugzijde. Afsluitbare YKK-rits over de volledige lengte met binnenritsflap aan de voorkant voor minder tocht en irritatie in de nek. Aan de achterkant: openingen aan de achterkant maken het mogelijk om bij de achterzakjes van je shirt of jack komen. En die openingen laten ook weer wat extra lucht door. Verder anatomisch gevormde panelen voor een comfortabele pasvorm, siliconen antislipstrip in de taille en reflecterende accenten op voor- en achterkant voor extra zichtbaarheid. Maten: S, M, L, XL, XXL en XXXL. Kleuren: zwart, neon geel en wit.

L is L

De pasvorm is goed. L is L. Dat wil zeggen: dat als je shirt L hebt, je ook het CorsaVest maatje L kan hebben. Er is ‘rek’ genoeg, maar het zit nooit te ‘flubberig’. Het is wel een vest wat pas goed zit als je voorovergebogen over je stuur hangt. Als je rechtop staat, lijkt het vooral aan de voorzijde te kort. We hebben het jack ruim een jaar –af en toe- gedragen en daarnaast heel vaak in de wasmachine gedaan. Gewoon, dertig graden, niks aan de hand. Materiaal blijft goed, naden ook. Prima ‘life saver’! Wel zou de rits een grotere ‘zipper’ mogen hebben. Met koude handen of handschoenen aan is het wat zoeken eerlijk gezegd. De adviesprijs van 69,95 is in orde (al hebben we het ‘online’ veel voordeliger gezien). En hoe dan ook: je bent goed zichtbaar! Ook als je fladderend de berg of viaduct op trapt.  www.bbbcycling.com

Foto’s: Remco Veurink, Menno Grootjans