1414059389583-3f9bm7w7odp0-700-80Het wordt druk met al die renners die het werelduurrecord gaan aanvallen. Matthias Brändle doet donderdag een aanval in het Zwitserse Aigle. Hij doet dat op een Scott Plasma 5.

De inkt van Jens Voigts werelduurrecord van 51.115 kilometer is nog niet eens opgedroogd, of de volgende renner dient zich al aan. De 25 jarige Zwitser van I AM Cycling doet de aanval op de baan van het World Cycling Centre in Aigle, het hoofdkantoor van de wereldwielerbond UCI.

Brändle heeft zich volledig gefocused op zijn poging sinds zijn laatste wedstrijd enkele weken terug, de Ronde van Lombardije. ”Ik ben er 100 procent mee bezig”, stelt de Zwitser. ”Ik was van jongs af aan al een fan van Vogt. En dat heeft me mede gemotiveerd om nu deze aanval te doen. Voigt was een renner naar mijn hart: aanvallen, aanvallen, aanvallen, wat de omstandigheden ook zijn. Hij wist daarbij dat de kans om te winnen minimaal was. Deze instelling heb ik mezelf ook eigen gemaakt”.

Scott heeft de nieuwe triatlonfiets, de Plasma 5, speciaal voor de recordpoging aangepast. Het systeem om te kunnen drinken, is van de fiets gehaald. De dropouts zijn aangepast om een vast verzet mogelijk te maken. De achternaaf van 120 mm is 10 mm smaller dan die van een wegwiel. Het tijdritstuur is een standaard triatlon versie, terwijl de remmen van de fiets zijn gehaald. De remgrepen zjin hiervoor aangepast. De wielen zijn van DT Swiss.