Op de Bikemotion Benelux beurs in de Utrechtse Jaarbeurs is de inschrijving geopend voor de Officiële Toerversie Utrecht.  Op zondag 28 juni 2015 wordt er een toertocht gereden over een deel van het parcours van de eerste etappe Utrecht-Zeeland. Er kan inmiddels ook digitaal worden ingeschreven. Volgend  jaar start de Tour de France in Utrecht.

De routes gaan naar het Groene Hart en komen via het Leidsche Rijn terug. Start en finish is bij de Jaarbeurs Utrecht. Deelnemers kunnen kiezen uit 4 uitgepijlde routes: 35, 75, 110 en 150 km. Ongeacht de afstand ontvangen zij bij inschrijving een speciaal ontworpen wielershirt. Toerversie Utrecht biedt ook een speciaal programma voor bedrijventeams aan. Het inschrijfgeld bedraagt 48 euro voor de 150 kilometer tocht.

Goede doelen
‘Ieder kind, ziek of gezond, moet kunnen sporten’ is de slogan van de goede doelen combinatie Jeugdsportfonds (JSF) en Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) die aan Toerversie Utrecht verbonden is. Per deelnemer gaat een vast bedrag naar deze combinatie van goede doelen. Het Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen tot 18 jaar die leven in gezinnen waar de financiële middelen ontbreken om lid te worden van een sportvereniging. Dankzij het fonds kunnen kinderen hun sportdroom waar maken. Het WKZ wil de opbrengst gebruiken voor de realisatie van een kindersportcentrum. Dit bewegingscentrum richt zich vooral op het hebben en maken van plezier met gezond bewegen en sporten. Het even los komen van (chronisch) ziek zijn en op deze manier de eigenwaarde van het kind verstevigen, staat daarbij centraal.

De organisatie van de officiele Tour de France toertocht is in handen van de Stichting Toerfietsevenementen Utrecht.  De afgelopen 3 jaar heeft de stichting de Classico Giro Utrecht georganiseerd; deze
komt met de organisatie van de Toerversie Utrecht te vervallen. De stichting bestaat geheel uit vrijwilligers. Verenigingen die zich inzetten voor de stichting zijn: RTC Domstad, RTC Duurstede, TT Leusden, WTC Nieuwegein en De Fietskoerier Utrecht.

Inschrijfgeld:

  • 35 KM € 20,-
  • 75 KM € 40,-
  • 110 KM € 44,-
  • 150 KM € 48,-