FietFit_MTBAfgelopen voorjaar organiseerde Le Champion in samenwerking met de wielersportbond NTFU Fiets-Fit clinics voor beginnende racefietsers. Deze clinics werden met veel enthousiasme gevolgd en na afloop was er dan ook vraag naar een vervolg. Met Fiets-Fit Race Next, welke op zondag 28 september van start gaat, bieden Le Champion en de NTFU de meer geoefende racefietser opnieuw een serie van zes trainingen aan. Ook wordt er op deze datum gestart met Fiets-Fit MTB, trainingen voor de beginnende mountainbiker. 

Fiets-Fit Race Next is een serie van zes clinics voor de meer geoefende fietsers, die meerdere facetten van het fietsen willen oefenen. Op het programma staat onder andere deelname aan een koppeltijdrit en een afsluitende clinic op de wielerbaan van het Sportpaleis Alkmaar.

Fiets-Fit MTB is een serie van zes fietstrainingen voor mensen die nog niet zo lang mountainbiken. Dus heb je (onlangs) een mountainbike (gekocht) maar heb je nog geen of weinig ervaring? Doe dan mee met Fiets-Fit MTB en krijg meer controle over je mountainbike en verbeter je conditie en vaardigheden! Ook als je van plan bent om een mountainbike te kopen maar je nog niet weet of je het wel echt leuk vindt, is Fiets-Fit MTB geschikt. Het is namelijk mogelijk om een fiets (+ helm) te huren en op deze manier kennis te maken met het mountainbiken.

Deelnemers aan Fiets-Fit leren in zes weken tijd, onder begeleiding van door de NTFU opgeleide instructeurs, de vaardigheden en technieken van het mountainbiken en racefietsen om veilig en verantwoord te kunnen sporten.

Programma en locatie
De aftrap voor zowel Fiets-Fit Race Next als Fiets-Fit MTB is op zondag 28 september om 10.00 uur bij het clubhuis van DTS op het sportpark Kalverhoek in Wijdewormer. Ook in de vijf weken hierna start de training steeds om 10.00 uur op zondagochtend, met uitzondering van de afsluitende clinic. Kijk voor het programma op www.lechampion.nl

Meer informatie en inschrijven
Kijk voor meer informatie over Fiets-Fit Race Next op www.lechampion.nl. Kosten voor deelname bedragen € 85,- voor niet-leden, leden van Le Champion betalen € 80,- voor de zes clinics. Hier zijn de deelnamekosten aan de koppeltijdrit, entree van de wielerbaan, huur  van de baanfiets en baantrainer bij inbegrepen.

Meer informatie over de Fiets-Fit MTB trainingen is te vinden op www.fiets-fit.nl. Ook kan er op deze website voor € 37,50 ingeschreven worden. Kies als startlocatie Wijdewormer.