In het Brandnertal in Oostenrijk, wordt de laatste hand gelegd aan het eerste Bikepark van Vorarlberg. In het bikepark is ruimte voor zowel beginners als gevorderden. Behalve routes voor crosscountry zijn er straks ook downhill trails en freeride trajecten.

Bikepark Brandnertal bestaat volgens de bouwers uit een uitgebreid routenet van verschillende moeilijkheidsgraden.  De flowline, freeridetrajecten en northshores zijn van een lichte tot een middelmatige moeilijkheidsgraad.  Talloze kuipbochten, sprongen en houtelementen geven deze afdalingen vorm.

De downhilltrajecten van wedstrijdkaliber zijn bedoeld voor de ervaren bikers en professionals. Hoge sprongen, passages met wortels, trajecten met technisch zeer moeilijk terrein en steile drops kenmerken deze routes.Sinds juni van dit jaar is de berglift van het Bikepark operationeel en kan gebruik worden gemaakt van het Funsporttraject met mountainkarts en monsterrollers. De bergafdalingen van het Bikepark kunnen naar verwachting medio augustus in gebruik worden genomen.