We zijn groot fan van de nieuwste lichting fietscomputers met al hun toeters en bellen. GPS, Social media, wattages, virtueel strijden en inkomende oproepen…het kan niet op.

Echt, we zijn fan…..maar om dan 40 euro voor een frontmountje te moeten betalen, we blijven Hollanders hé. Het is een stukje materiaal van niets met een schroefje erin….40 euro?! Voor een houdertje? Kom op zeg!

Dus als we een look-a-like frontmount tegenkomen op Ebay dan ‘moeten’  we die toch even proberen. Zodoende laten we voor 13 dollar, inclusief verzendkosten een knalblauwe frontmount voor tussen het tijdritstuur komen….helemaal uit Hong Kong.

Schermafbeelding 2014-05-02 om 16.12.49Het waren twee lange weken wachten, maar toen belde meneer TNT dan toch eindelijk aan. Met een bruin pakje in zijn hand vol onleesbare tekens. Snel opensnijden, dat pakje natuurlijk, en verdomd…..het valt helemaal niet tegen. De Garmin past er prima in, ook de Bryton blijkt te passen en zelfs een Mio gaat er redelijk soepel op.

Toegegeven, dit blauw is best lelijk, maar je kunt ook gewoon kiezen voor één van de 6 andere kleuren (zie gallerij hieronder). Kun je die resterende 30 euro toch mooi bij een paar nieuwe fietsschoenen leggen of een aerohelm……die je natuurlijk wel gewoon bij je eigen fietsenmaker koopt. Die moet tenslotte ook kunnen blijven bestaan!

Samenvattend:

Hij is wat minder strak afgewerkt als de originele versies en misschien slijt het voetje daardoor wel ietsiepietsie sneller, maar het lijkt ons de 30 euro verschil wel waard.

Een link geven we niet, die wisselen op eBay met dezelfde regelmaat als waarmee Ricco gepakt wordt met doping. Even zoeken op ‘frontmount cycle computer’ levert je tientallen hits op.