Als je eens wat anders wilt dan de vlakke Nederlandse tijdritten met altijd tegenwind. Maar liefst 16 kuipbochten en een hoogteverschil van 110 meter staat de deelnemers te wachten tijdens de bergtijdrit op 5 juli in het Duitse Winterberg. Het maximum stijgingspercentage bedraagt 15 procent.

Het parcours is 1330 meter lang.  De bochten zijn op sommige gedeelten wel 5 meter hoog, met een doorsnede tussen de 16 en 55 meter. Inhalen op de slechts 70 centimeter smalle baan is onmogelijk. De skiclub SC Siedlinghausen die dit evenement organiseeert, nodigt zowel profs als amateurs uit de uitdaging in het ijskanaal aan te gaan.

Voor de race zijn alle in de handel verkrijgbare fietsen toegestaan.Een ultralichte racefiets, een mountainbike of zelfs aerodynamische fietsen voor tijdritten. Licentierijders starten gezamenlijk met amateurs. Het startgeld bedraagt 13 euro. Aanmelden kan via het contactformulier op de website van de skicclub Siedlinghausen,  of op de dag van het evenement zelf. De wedstrijden vinden tussen 11.00 en 16.00 uur plaats.