In Lexmond stond voor morgen de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Maar een hardnekkige bronchitis gooit roet in het eten. Hoewel het herstel voorspoedig gaat, komt het serieus diepgaan nog wat te vroeg.

Redacteur Edwin Driessen ziet zichzelf als het prototype van een anti-klimmer. Toch probeert hij met coach Adrie van Diemen van webtrainer.com zijn klimmerscapaciteiten te verbeteren. In januari tikte hij op de weegschaal 95,5 kilo aan. In september en oktober waagt hij zich aan twee cyclo’s in de Alpen. Hij blogt over zijn ervaringen in Van Bakbeest tot Klimgeit.

Na al die duurtrainingen van de afgelopen maanden sta ik te popelen om weer eens echt af te gaan zien. Maar als je bij iedere diepe ademhaling moet hoesten, dan kan je dat maar beter niet doen. Het worden dus uurtjes D1 en D2. Zaterdag in een uurtje of 3 van Utrecht naar Den Haag en zondag weer terug.

Voordeel van al die lange duurtrainingen is dat de kilo’s er vanaf gevlogen zijn. Na een lange training tikte de weegschaal deze week 85,6 kilo aan. Bijna 10 kilo minder dan in januari. Thuis krijg ik al het verzoek om maar te stoppen met dat afvallen. ”Je wordt wel erg mager”. Ik zie het maar als een compliment.

Volg Edwin via Fiets.nlFacebookStrava of Twitter: @edwindriessen.