Vorig jaar introduceerde Shimano hydraulische schijfremmen voor op de weg. Het hydraulische remmechanisme is geïntegreerd in de Di2 shifter (ST-R785). Deze shifter is opmerkelijk compact. Men dacht dat dit kwam door de integratie met Di2. Maar nu lanceert Shimano een nog compactere mechanische shifter voor hydraulische schijfremmen, de ST-RS685.

Een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van hydraulische schijfremmen die compatibel zijn met mechanische 11 speed Dura-Ace, Ultegra en de onlangs geïntroduceerde 105 groepen.   De ingenieurs van Shimano’s waren in staat om een mineraal oliereservoir en remsysteem vorm te geven die past in de compacte en ergonomische shifters. Hydraulische schijfremmen zorgen voor goede consistente remprestaties, ongeacht de weersomstandigheden, dit dankzij het innovatieve warmte management systeem. Het remvermogen kan worden afgestemd op de rij-omstandigheden, de ondergrond, de grootte van de renner en zijn capaciteiten. Kortom.. meer remkracht met minder inspanning van de fietser. De shifter is voorzien van een 10 mm bereikaanpassing zodat ook mensen met kleinere of grotere handen de shifter perfect kunnen bedienen.   De remklauw (BR-R785) die Shimano vorig jaar introduceerde is doorontwikkeld en is vervangen door een nieuwe remklauw (BR-RS785). Bij deze remklauw is de kabelgeleiding verbeterd. Waar bij het vorige model de kabel naar de buitenkant van de remklauw liep, loopt de kabel nu naar de binnenkant van de remklauw (recht type).   De Shimano hydraulische schijfremmen zijn uitgerust met de Ice-technologie. Een koeltechnologie voor constante prestaties. Het rotorblad heeft een drielaags sandwichstructuur van roestvrij staal en aluminium wat ervoor zorgt dat de opgebouwde remtemperatuur wordt verminderd met ongeveer 100 graden. Er zijn twee Freeza SM-RT99 rotors verkrijgbaar, dit om de remprestaties aan te kunnen passen. 140 mm is de standaard rotor en de 160 mm rotor is er voor mensen die meer remkracht wensen.

Het Shimano wielen assortiment is uitgebreid met de WH-RX830 wielset. Dit tubeless compatible 11-speed weg wiel voor hydraulische schijfremmen is met carbon gelamineerd en heeft een velg van 17 inch. Dit verbetert de stijfheid en past bij de trend voor bredere banden. Samen met Shimano’s schijfremsysteem zorgen de nieuwe WH-RX830 wielen voor een krachtige combinatie van remkracht, controle en comfort. De wielen hebben Cup & Cone lagers en een centerlock schijfmontage voor 140 mm en 160 mm SM-RT99 rotors.  ST-RS685 en BR-RS785: verkrijgbaar vanaf augustus 2014, WH-RX830 vanaf september 2014

 

.