De nieuwe ATB route bij Zeist is sinds kort toegankelijk voor mountainbikers. Het parcours is ontwikkeld door de Driebergse Tourclub DTC  in samenwerking met het Utrechts Landschap en Staatsbosbeheer. Het parcours is 16 kilometer lang.
”Het zijn uitdagende singletracks vol bochten en venijnige klimmetjes”, stelt André Westerhuis van DTC. ”Op onderdelen waan je je in Oostenrijk of Zwitserland. Enige ervaring met de ATB is wel gewenst om dit parcours zonder al te veel problemen te kunnen rijden”. Het parcours sluit aan op de bestaande Mtb-route bij Austerlitz.
Het parcours is ontworpen door Patrick Jansen, eigenaar van Track & TrailsIn een paar maanden tijd werd het parcours gerealiseerd door vrijwilligers van DTC en medewerkers van Track & Trails. ”Op de Utrechtse Heuvelrug zijn niet zo heel uitdagende routes te vinden”, stelt Westerhuis. ”Daarom is de route niet alleen een aanwinst voor liefhebbers in de omgeving van Driebergen, maar zeker ook voor de Randstedeling, die nu op aanvaardbare afstand een fantastisch leuke route kan rijden”.
 
Volgens Westerhuis wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de bewegwijzering.