Steeds meer fabrikanten van wielerkleding hebben op hun website een programma waarmee je zelf wielerkleding kunt ontwerpen. AGU heeft gisteren een tekenprogramma gelanceerd op aguteamkleding.nl. De minimumafname bedraagt 15 shirts.

De site beschikt over een gebruiksvriendelijk tekenprogramma waarmee iedereen stap voor stap zijn eigen shirt kan samenstellen. De gebruiker kan kiezen uit een blanco shirt  of uit 8 templates met een vaststaande vlakverdeling. Logo’s of foto’s kunnen eventueel ook op het shirt worden geplaatst.  Qua materiaal waarvan de shirts worden gemaakt is er ook keuze: de Team Line of de meer op presteren gerichte Elite Line.

Bij de Team Line kregen we na het maken van een proefontwerp een richtprijs van 64,50 euro per shirt bij een afname van 15 shirts. Bij  de Elite Line is de richtprijs bij dezelfde afname 78,95. AGU stelt met de maker na het indienen van het ontwerp contact op te nemen om definitieve afspraken te maken over aantallen, maten, de technische haalbaarheid van het design en de prijs.