Dit is mogelijk de fiets van de toekomst. De ‘Dream Machine’ heeft de Design en Innovatie prijs gewonnen van de fietsbeurs in Taipei, de Taipei International Cycle Show. Deze beurs wordt volgende maand gehouden. Dit is mogelijk de fiets van de toekomst. De ‘Dream Machine’ heeft de Design en Innovatie prijs gewonnen van de fietsbeurs in Taipei, de Taipei International Cycle Show. Deze beurs wordt volgende maand gehouden.
De ‘Dream Machine’ combineert conceptueel design met bestaande onderdelen van ondermeer Vision, FSA, Selle Italia, Vittoria en SRAM. De fiets is ontworpen door het Italiaanse ontwerpbureau Jonny Mole Design. Hoofddesigner is Jonny Moletta. Hij noemt zijn ontwerp ”futuristisch maar bruikbaar”.
Het frame bestaat uit een benedenbuis doorloopt van de stuurpen tot in de achtervork. Het doel is om de fiets zo stijver en aerodynamischer te maken. De benedenbuis heeft ook een ingebouwde bidon- en batterijhouder. In de stuurpen zit ruimte om een computer te plaatsen en deze zo uit de wind te houden. Hoewel SRAM niet als partner in het project genoemd wordt, zitten er wel onderdelen van het bedrijf op de fiets. We vermoeden zelfs dat er gebruik gemaakt wordt van de nieuwste discremmen van de Amerikaanse fabrikant.