Rodrick de Munnik en Edwin Driessen van Fiets volgen een Sportvastenkuur. Edwin blogt dagelijks over zijn ervaringen.

De eerste dag zonder vast voedsel. Twee sapjes in de ochtend en middag en drie sapjes als diner. Het is een opstap naar vrijdag. Want dan mag ik nog maar één sapje per eetmoment.

Het half uur sporten gaat prima. Ik ben wat minder licht in mijn hoofd dan gisteren. Wel zit ik al heel snel op mijn omslagpunt. Terugschakelen betekent dat, want het is tijdens de kuur niet de bedoeling om in het rood te rijden. De urinetest laat zien dat ik nog een normaal glucose niveau in mijn lichaam heb.

Behalve voor Fiets werk ik ook voor BNR Nieuwsradio. Ik heb daar een avonddienst. Om half vier loop ik monter de redactie op. Alleen kan ik mijn bureau niet gebruiken. Er staat prominent een grote taart geparkeerd. Het is een grote vierkante slagroomtaart met vruchtjes. Grappenmakers. Op de één of andere manier heb ik een enorme hekel aan zoetigheden en vet gekregen. Het zal met een mentale omslag in mijn hoofd te maken hebben.

Ik lig iets na één uur in mijn bed. Dit is eigenlijk het eerste echte zware moment. Ik heb honger en kan alleen maar aan eten denken. Ik lig te woelen in mijn bed. Het idee dat ik ’s ochtends alweer vroeg uit moet maakt de onrust alleen maar groter. Welterusten.