Er is een nieuwe 29-er mountainbike op de markt van B’TWIN, de Big RR. B’TWIN zegt bij het ontwerp niet over één nacht ijs te zijn gegaan.

MTB-productmanager Nicolas Pierron: ‘’De 29’’ is dé mountainbike van de toekomst’’. Hij zegt eerst goed naar de beste fietsen, die op de markt verkrijgbaar zijn, te hebben gekeken, voordat een eerste ontwerp werd gemaakt. ‘’Daarna werden ervijftien fietsen gemonteerd en tijdens de laatste Roc d’Azur getest. De compatibiliteit, stevigheid en levensduur van alle onderdelen werden zowel door de testlaboratoria van het merk zelf als door onafhankelijke labo’s goedgekeurd’’, zo stelt de fietsenbouwer.

Grootste voordeel van een 29-er is volgens B’TWIN de betere controle. ‘’Eventuele stuurfoutjes zet de 29-er probleemloos recht’.`De Big RR 5.3 heeft een aluminium frame met dubbelwandige aluminium velgen, een hydraulische verende vork suntour XCR 100 mm verstelbaar en met lockout, 27 SRAM X5-versnellingen en mechanische schijfremmen Hayes MX5, De adviesprijs is 449,95. Volgend jaar komt er een Big RR 8.1 in de prijsklasse rond 1000 euro.