In 2008 verscheen het boek Wielermonumenten – Een reisgids door de geschiedenis van de
wielersport, uitgegeven door De Arbeiderspers/Het Sporthuis.Dit boek is niet meer verkrijgbaar, maar vanaf 7 december wel te koop als e-book.

Het boek beschreef ruim 150 wielergedenktekens (beelden, plaquettes, sculpturen) in een aantal Europese landen. Zij houden de herinnering levend aan legendarische personen en heroïsche prestaties, vaak geleverd in de vroege jaren van de wielersport onder erbarmelijke omstandigheden. Wielermonumenten, dat vele goede recensies kreeg, is niet  is niet meer verkrijgbaar. Tegelijkertijd is het aantal wielermonumenten in de collectie van de auteur gestegen tot ver boven de vijfhonderd.

Omdat een dergelijk aantal gedenktekens niet meer in één boek valt te beschrijven en het niet opportuun is een dergelijke serie als papieren boek uit te geven, heeft de schrijver er voor gekozen om deze als e-book uit te brengen. Sinds 7 december zijn de eerste vijf uitgaven verkrijgbaar vanaf www.xinxii.nl, een internationale webshop, waarop onafhankelijke auteurs zelf hun werk als te downloaden e-book kunnen uitgeven. Hierin worden wielermonumenten voor het voetlicht gebracht die zich bevinden in de volgende landen of regio’s: Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Scandinavië. De serie zal in de loop van 2012 nog worden uitgebreid met ondermeer uitgaven over Italië, Spanje en Portugal, Midden-Europa (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) en de Britse Eilanden.

Het gekozen formaat (PDF) isleesbaar op elke thuiscomputer, laptop of tablet. Dat formaat maakt ook een strakke opmaak mogelijk die zorgt voor een prettige leesbaarheid. Voor de toekomst behoort een uitgave als ePub echter ook tot de mogelijkheden. Alle uitgaven zijn in de Nederlandse taal en het is de bedoeling dat zij in de
loop der jaren zullen worden geactualiseerd. De prijs staat in relatie met het aantal getoonde en beschreven monumenten en ligt tussen de € 1,95 en € 8,95.