De Eurobike, begin september, is de beurs waar de meeste fabrikanten met hun nieuwste ontwikkelingen na buiten komen. Echter kiezen veel fabrikanten om al voor de show de nieuwtjes te presenteren. Zo bracht Ritchey onlangs voor de wegfietser en mountainbiker enkele interessante nieuwtjes!

De nieuwe Ritchey WCS stuurnok, C260 genaamd, moet je fiets weer iets lichter maken en tegelijkertijd ook meer stijfheid bieden voor je cockpit. Hoe kan dit zul je denken? Door een soort van C – omklemming te maken met het stuur omsluit de stuurnok het stuur. Hierdoor zijn de spanningen lager in de constructie, gemaakt van Alu 7050, waardoor er minder materiaal nodig is. Het lijkt dus wel op de constructie die je vroeger had bij de stuurnokken die met 1 bout voor de klemming zorgde. Het nadeel is als je het stuur wilt wisselen je aan 1 zijde de onderdelen moet demonteren. 

 

 

 

 

 

 

 

Het kapje aan de voorzijde wordt met 4 M4 boutjes vastgedraaid. De klemming met de vork is met 3 boutjes in plaats van de gebruikelijke 2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het resultaat van al deze aanpassingen? Voor een 100mm stuurnok moet de weegschaal niet meer als 100 gram aangeven. Dit is 20 gram lichter als de WCs 4 Axis uitvoering. De stuurnok komt er in het mat zwart, glans zwart, wit, rood en met een carbon laagje. Prijzen vanaf 95 euro.

Voor de 29-er fietsen ontwikkelde Ritchey de WCS Vantage 2 wielset. Dit topmodel is opgebouwd uit een carbon velg met een hoogte van 20mm. De velg is 26,5mm uitgevoerd waardoor het rijden met bredere banden geen probleem oplevert. De velgen zijn geschikt om met tubeless ready in combinatie met vloeibaar latex uit te voeren. De wielen hebben 28 spaken en zijn uitgerust met WCS centerlock naven. De set weegt 1537 gram en verruilt voor 1200 euro van eigenaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om de wielset moet natuurlijk ook een passende band, hiervoor heeft Ritchey de WCS Shield in 29-er uitvoering ontwikkeld. Deze band heeft een breedte van 2.1″ en is ontwikkeld met 2 soorten rubber compounds. Zacht rubber aan de buitenkant voor grip in de bochten en een hardere compound in het midden voor onder andere minder slijtage. De band is helemaal uptodate met de tubeless ready uitvoering. Het gewicht komt op 554 gram en de prijs op 51 euro.