De namen zijn bekend, de gebruikte technieken zijn nieuw: Campagnolo brengt voor het komende seizoen twee nieuwe 10-speed groepen: Centaur en Veloce.  

Voor 2011 introduceert Campagnolo een nieuw trapstel. Het Power Torque System bestaat nu uit één volledige as dat in de linker crank word bevestigd en niet meer uit 2 losse delen aan beide traparmen. Alle 2011 Athena, Centaur en Veloce groepen zullen het nieuwe Power Torque System trapstel bevatten. Ook nieuw is ‘Power-Shift’ dat Campagnolo toepast in de shifters. Het mechanisme is simpeler als voorheen. Opschakelen verloopt per één kransje en afschakelen kan tot 3 kransjes ineens. Dit systeem word ook toegepast op de Athena, Centaur en Veloce groepen voor 2011. Hiernaast krijgen de groepen ook een nieuwe combinatie vooraan van 52/39.  En de derailleurs krijgen hetzelfde, iets hoekiger, design al de 11-speed Athena, Chorus en Record derailleurs.  

Nieuw is ook dat Campagnolo voor het eerst specifieke (CX) trapstellen voor cyclo-cross gebruik brengt. De Power Torque trapstellen zullen verkrijgbaar zijn in 50/34 en 46/36 (11 en 10 speed). Dit zowel in aluminium als carbon.

Naar verluid zijn de nieuwe onderdelengroepen lichter en goedkoper.  Binnenkort een eerste test.